Online Farmacija 24 Gyógyszertár vény nélkül
Broj telefona u HR:
Međunarodni telefonski broj:
Seksualne čovjek
NAJBOLJA CIJENA
Pilule ED

Slanje i dostava

Online kupovina na specijalnostfarmacija24.com uključuje i dostavu na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Cijeli proces naručivanja i dostavljanja je siguran i diskretan bez otkrivanja sadržaja dostavnog paketa. Većinu vaših pitanja vezano uz slanje i dostavljanje artikala pronađite u ovom vodiču.

Kada će narudžba biti poslana?

Nakon potvrde primitka plaćanja, naručeni artikli će biti poslani unutar vremenskog okvira od 24-72 sata.

S kojih se sve lokacija mogu naručiti artikli s specijalnostfarmacija24.com stranice?

Naručeni proizvodi dostupni su za naručivanje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Ali naručivanje iz drugih zemalja također je moguće.

Koja se dostavna tvrtka koristi za isporuke?

Ovisno o metodi dostave i lokacije narudžbe, mogu se koristiti različite lokalne kompanije za dostavu paketa.

Može li mušterija pratiti pošiljku?

Da! Pošiljka se može pratiti putem stranice https://www.17track.net/. Nakon kupnje, klijent će primiti broj za praćenje pošiljke u poruci elektroničke pošte koja potvrđuje da je pošiljka poslana. Broj za praćenje aktivira se unutar 24 do 48 sati nakon primitka e-pošte. Korisnik će morati malo pričekati za provjeru statusa.

Koja je cijena dostave?

Dostava robe nije u cijeni artikla i posebno je označena tijekom check-outa na našem webshopu. Formiranje cijene dostavljanja ovisi o usluzi dostavljanja u državi u kojoj se paket šalje i o tipu dostave. Različita je cijena za običnu i brzu (expresnu) dostavu.

Postoji li opcija besplatne dostave?

Da! Najbolja kupnja je na veliko koja otvara bolje cijene. U slučaju specijalnostfarmacija24.com stranice i dodatnu pogodnost. Naime, besplatna dostava dostupna je u slučajevima kada je cijena naručenih artikala jednaka i li prelazi iznos od 200 eura u protuvrijednosti nacionalne valute zemlje (oko 1500 HRK).

Kako se proizvodi pakiraju?

Proizvodi se pakiraju u pakete koji čuvaju povjerljivost korisnika. Lijekovi su u dostavnom paketu zaštićeni i tijekom dostavljanja ne bi trebalo doći do oštećenja njegovog sadržaja.

Što u slučaju proizvoda koji je dostavljen oštećen?

Iako je mogućnost oštećivanja minorna i rijetko se događaju slučajevi neupotrebljivih artikala, u slučaju oštećenog proizvoda korisnici trebaju kontaktirati specijalnostfarmacija24.com preko poruke elektroničke pošte. Ako je moguće u e-poštu dodajte u privitak fotografiju ili video oštećene robe. U slučaju vidljivog oštećenja proizvoda specijalnostfarmacija24.com može poslati isti proizvod besplatno.

Koji su uvjeti dostave?

Dva su uobičajena načina dostave, a ovisno o odabranom načinu variraju cijene te vremena za isporučivanje proizvoda. Obična odnosno standardna dostava traje od 7 do 21 dana nakon slanja narudžbe. Ekspresnoj dostavi treba između 5 i 7 dana nakon slanja narudžbe. U slučaju da naručeni artikli nisu dostavljeni unutar pet do sedam dana, postoji mogućnost problema s adresom dostavne lokacije. Korisnik treba kontaktirati dostavnu službu da dozna razlog problema.

Dostava se vrši u bilo koji grad ili regiju, neovisno o tome dolazi li narudžba iz Zagreba, Splita, Pule, Karlovca, Varaždina, Šibenika ili Vodica, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Gline, Preloga.

Što učiniti u slučaju carinjenja?

Iako lijekovi s specijalnostfarmacija24.com stranice nisu u fokusu carinskih službi, u slučaju kada mušterija primi poruku od carinskog tijela njegove države u kojem ga obavještavaju o potrebi plaćanja carinskih davanja, treba ignorirati poziv i odbiti dostavu. Paket se vraća. Korisnik potom treba kontaktirati službu za korisnike radi slanja novog paketa bez dodatnih troškova.

Imate li dodatnih pitanja?

U slučaju da korisnik ima bilo kakvih pitanja vezanih uz naručivanje dostavu ili račun, može kontaktirati našu korisničku službu putem elektroničke pošte ili preko kontaktnog obrasca na specijalnostfarmacija24.com stranici. Dodavanje broja narudžbe može pomoći djelatnicima korisničke podrške u bržem procesiranju pitanja.

Postoji li telefonski broj za probleme oko dostave?

Ne, svi upiti timu korisničke podrške šalju se gore spomenutim elektroničkim putem pošte ili online obrasca na našim stranicama. Međutim, možete se obratiti službi za dostavu na način naveden na njihovoj web stranici.

Moj račun Moj račun

Koristimo 'kolačiće' (cookies) da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavkom korištenja ove stranice pristajete na njihovo korištenje.

Potvrđeno